Selecteer een pagina

APK

De APK staat voor algemene periodieke keuring. De apk-keuring is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, op de juiste manier staat geregistreerd en voldoet aan de milieunormen. De apk-keuring is wettelijk verplicht, maar is wel slechts een momentopname. Wanneer uw auto ‘apk-goedgekeurd’ is, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud doorMCP Garage Hoeke blijft slim.

Is uw auto aan een APK keuring toe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen een APK keuring uitvoeren voor ieder merk en type auto en wel voor het zeer lage tarief van € 29,95 incl.btw. en tegen dealerkwaliteit. Dit tarief is inclusief de verplichte viergasmeting en afmeldkosten.

Uw apk-keuring: tips

Zorg ervoor dat uw auto op tijd wordt gekeurd voor de apk. Neem uw kentekenbewijs mee wanneer u uw auto brengt  voor een apk-keuring. Na de apk-keuring krijgt u een keuringsrapport. Bewaar dit keuringsrapport goed, zelfs als uw auto is afgekeurd. U moet het rapport van de apk-keuring namelijk bij u hebben tijdens het rijden. Combineer uw apk met een kleine beurt, zo heeft u al het nodige onderhoud direct achter de rug!

Gratis apk-keuring?

Moderne auto’s zijn vaak van uitstekende kwaliteit en hebben daarom minder auto onderhoud nodig dan oudere auto’s. Daardoor kan de apk-keuring bij Garage Hoeke vaak met de grote beurt worden gecombineerd. De APK grote beurt is aantrekkelijk, want bij een grote beurt voeren wij de apk-keuring gratis voor u uit. U bespaart zo niet alleen geld, maar ook tijd! Naast moderne auto’s doen we ook de APK van oldtimers.

Garage Hoeke betrouwbare, goedkope apk-keuring

Vakmanschap, betrouwbaarheid, goede service en scherpe APK keuring kosten: dit is precies wat Garage Hoeke u biedt. Geschikt en gekwalificeerd voor alle merken. Wij zijn  RDW-erkend en BOVAG-lid. We werken met ervaren, uitstekend opgeleide monteurs en beschikken over de modernste apparatuur.  Blijkt uit de apk-keuring dat reparatie noodzakelijk is, gaan we vooraf een prijsopgave geven  met eerlijk en vakkundig advies.  Klaar terwijl u wacht met een heerlijke  kop koffie.

Wilt u weten of uw auto voor APK aan de beurt is klik dan hier.

In het APK-keuringsschema kunt u zien wanneer uw voertuig voor het eerst APK gekeurd moet worden.

Voertuigsoort Datum eerste toelating Brandstofsoort Wanneer keuren?

Personenauto’s (met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg) en lichte bedrijfsauto’s (met een maximaal toegestane massa tot en met 3.500 kg)

Driewielige motorvoertuigen boven de 400 kg en met een ledig gewicht tot en met 3.500 kg.

Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar (voor vervaldatum APK), daarna twee keer na 2 jaar
(voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
  Na 1 januari 2005 Diesel, gas of anders (evt.in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar (voor de vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
  Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaar Alle soorten Eerste APK na 3 jaar (voor vervaldatum APK), daarna elk jaar (voor vervaldatum APK)
  Voertuig 30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar (voor vervaldatum APK)
  Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht
Zware voertuigen (boven de 3.500 kg) Na 1 januari 1960 Alle soorten Elk jaar APK (voor de vervaldatum)
  Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht
Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen) Alle toelatingsdata Alle soorten Elk jaar APK